Nieuws

Tweede editie voetbaltoernooi "Geef Down De Toekomst" zeer succesvol

Vele kinderen en jongvolwassenen, al dan niet met Downsyndroom, aangevuld met bekende Nederlanders en oud-voetballers hebben bijgedragen aan een meer dan geslaagd voetbaltoernooi in elk opzicht.

De initiatiefnemers van dit jaarlijks terugkerend evenement zijn de MF Foundation en de stichting De Upside van Down. De organisatie werd ook dit jaar ondersteund door de Ajax Foundation.

Het evenement vond plaats op zaterdag 29 juni, wederom op de trainingsvelden van de Amsterdamse voetbalclub Ajax, de Toekomst. Het motto "Geef Down De Toekomst" stond en staat hierbij centraal.  Twintig teams afkomstig uit hele land, bestaande uit kinderen, jongvolwassenen en Bekende Nederlanders hebben gevoetbald voor "Geef Down De Toekomst". De aftrap werd genomen door teamcaptain John Williams en op het veld speelden onder andere Humberto Tan, Henny Huisman, Desmond Gemert, Rutger Worm, Aad de Mos, Dave Dekker, Emmanuel Anning, Marga Scheide, Rob Witschge, Patrick Ladru, Rayen Panday, Jack Spijkerman, Bryan Roy, Jasmine Sendar, Santi Kolk, Jimmy Simons en Sebastiaan Labrie geheel belangeloos mee. Heini Otto nam deels de rol van spreekstalmeester op zich, maar bewees zich vooral als onzichtbare, maar zeer belangrijke drijvende kracht achter de organisatie.

Het entertainmentprogramma werd gepresenteerd door Henny Huisman en bestond onder meer uit optredens van Mick Harren, “The Voice kids-deelnemer” Jasmijn Beekman en Dave Dekker. De optredens werden afgesloten met een spetterend optreden van de winnares van het programma de beste Zanger van Nederland 2012: Berget Lewis.
Frank en Myriam Vogel, de drijvende krachten achter de MF Foundation, dragen zowel organisatorisch als financieel met MF Foundation bij aan de Stichting De Upside van Down.
Zij geloven 100% dat een imagoverbetering voor kinderen en jongvolwassenen met Downsyndroom zal leiden tot meer kansen en acceptatie in de huidige maatschappij, integratie is het keywoord.  
Mede vanwege de donatie van afgelopen jaar was het mogelijk een vervolg op het evenement te organiseren. De opkomst is in vergelijking met verleden jaar meer dan verdubbeld.

Editie 2014 van het Geef Down De Toekomst voetbaltoernooi vindt plaats in mei of juni 2014.

Over Stichting De Upside Van Down

Stichting de Upside van Down zet zich in voor een positiever beeld van het Downsyndroom. Met eigentijdse projecten toont de stichting zoveel mogelijk aan dat de maatschappij waardevoller wordt als mensen met Downsyndroom er hun bijdrage aan mogen leveren. De goede beeldvorming staat namelijk aan de basis van acceptatie en integratie van mensen met Downsyndroom in de maatschappij. Meer info: www.deupsidevandown.nl   Over MF Foundation Het doel van MF Foundation - opgericht in 2008 door Myriam (M) en Frank (F) Vogel - is een positieve bijdrage te leveren aan een betere wereld in de breedste zin van het woord. MF Foundation biedt o.m. hulp aan mensen met een lichamelijke- en/of geestelijke beperking. MF Foundation doneert substantieel aan onder meer War Child en de Stichting Spieren voor Spieren. Meer info: www.mffoundation.nl  Over All-In Group  De All-In Group heeft haar oorsprong in de financiële sector en is inmiddels uitgegroeid tot een multinationale onderneming met tevens activiteiten in vastgoed en private equity. De All-In Group kenmerkt zich door doel- en resultaatgerichtheid en door een sterke can-do mentaliteit: niets is onmogelijk en stilstand is achteruitgang. Meer info: www.allingroup.net

Door op 02 juli 2013

Deze web­si­te gebruikt coo­kies om infor­ma­tie op uw com­pu­ter op te slaan. Som­mi­gen zijn essen­ti­eel om de web­si­te goed te laten func­ti­o­ne­ren. Ande­ren geven ons inzicht in hoe de web­si­te gebruikt wordt en hel­pen ons om de gebrui­ker­s­er­va­ring te opti­ma­li­se­ren. Wij ano­ni­mi­se­ren de IP adres­sen in Goog­le Ana­ly­tics. Met het bezoe­ken van onze web­si­te stemt u in met onze Privacy Statement.