Nieuws

#steunsokken voor inclusie

HET IS BIJNA ZOVER!

Op 21 maart, de 21e dag van de derde maand, is het Wereld-Downsyndroomdag! Een dag waarop er extra aandacht is voor iedereen met downsyndroom. Op die dag wordt ook de  #SockChallenge gehouden. Iedereen wordt opgeroepen op deze dag twee verschillende sokken te dragen om de menselijke uniciteit te vieren. Verschillende sokken zijn een symbool geworden van Wereld-Downsyndroomdag omdat het chromosoom de vorm heeft van een sok.

Het doel van de uitdaging is om bekendheid te verspreiden over mensen met het syndroom van Down. Door het delen van informatie en een positief voorbeeld uit eigen ervaring, kun je zo meehelpen aan meer inclusie. De verschillende sokken helpen je in gesprek te komen:  je kunt beginnen met uitleggen waarom je de verschillende sokken draagt. Dat heeft al vaak tot mooie gesprekken en meer begrip geleid. Dus doe je mee?

HOE DOE JE MEE VOOR INCLUSIE?

Het enige wat je hoeft te doen, is op 21 maart twee sokken aantrekken die niet bij elkaar passen, een foto maken en deze delen op je sociale media met de hashtag #SockChallenge, #steunsokken #WDSD en #stichtingupsidedown. Op die manier kunnen we samen begrip en respect voor diversiteit verspreiden.

Nóg leuker is het om dat met de speciale mismatching sokken van Upside Down te doen, te bestellen in onze webshop. Bijzondere sokken met een boodschap op de zool, die je ook op iedere andere dag van het jaar helpen inclusie te verspreiden. Er is een ontwerp voor volwassenen én een ontwerp voor kids. Als je ze nu bestelt, zorgen we dat ze voor 21 maart binnen zijn.

Ja ik wil die sokken!

Ik wil kindersokken bestellen

WIN EEN UNIEKE HOODIE!

Last but not least hebben we nóg een leuke actie: Zet je foto met de UpsideDown sokken niet alleen op je eigen socials, maar ook op die van ons en je maakt kans op een unieke hoodie van Upside Down!

Door op 08 maart 2023

Deze web­si­te gebruikt coo­kies om infor­ma­tie op uw com­pu­ter op te slaan. Som­mi­gen zijn essen­ti­eel om de web­si­te goed te laten func­ti­o­ne­ren. Ande­ren geven ons inzicht in hoe de web­si­te gebruikt wordt en hel­pen ons om de gebrui­ker­s­er­va­ring te opti­ma­li­se­ren. Wij ano­ni­mi­se­ren de IP adres­sen in Goog­le Ana­ly­tics. Met het bezoe­ken van onze web­si­te stemt u in met onze Privacy Statement.