Nieuws

Nieuwe naam en logo

Vanaf vandaag staat boven aan deze pagina stichting Upside Down. Inderdaad, Upside Down en niet De Upside van Down. Niet meer. We hebben besloten om de naam van onze stichting te veranderen. Geen grote verandering. We laten “de” en ‘van” vallen, dat zijn maar 5 letters. Maar het verandert de lading van de naam natuurlijk wel….. van de positieve kant zien, naar je wereld (even) op zijn kop. Laten we die positiviteit dan los? Natuurlijk niet! We zijn nu eenmaal positievelingen en dat blijven we ook.

Positivo's

Maar voor ons betekent positief zijn niet dat je altijd alleen maar happy bent. We worden al moe van de gedachte. Voor ons is positief zijn, dat je je, juíst op dagen dat het zwaar is en je even geen uitweg meer ziet, vasthoudt aan de gedachte dat er weer betere dagen gaan komen. Dat geluk hand in hand gaat met verdriet, Zonder het één, bestaat ook het ander niet.

Maar we merkten steeds vaker dat de naam waarmee wij onze stichting gestart zijn, in de praktijk voor verwarring zorgde. Bij het horen van de naam De Upside van Down dachten veel mensen dat wij vooral de zonnige en mooie kanten van Downsyndroom wilden etaleren. Op zich niet erg, maar dat is nooit ons uitgangspunt geweest. Stichting De Upside van Down is ooit gestart, omdat wij als moeders vonden dat er geen compleet beeld bestond over Downsyndroom. Wij zagen het als onze missie daar verandering in brengen en wij denken dat onze nieuwe naam Upside Down beter bij die missie past.

Nieuw jasje

Bij een nieuwe naam, hoort natuurlijk ook een nieuw logo. In ons oude logo zie je de roze tulp. De tulp is niet zomaar gekozen. Welke kleur tulp je ook kiest, het geven van een tulp is een regelrechte liefdesverklaring. Rode tulpen staan voor eeuwige liefde, gele tulpen voor waardering en sympathie. Witte tulpen staan voor vergeving, roze voor moederliefde en een gevarieerde bos voor pure schoonheid. Moederliefde dus. Dat moest blijven. Grafisch vormgever Ingrid Maters ging voor ons aan de slag en al gauw waren we verliefd op het nieuwe logo! Helemaal van deze tijd, maar toch nog onze vertrouwde tulp als middelpunt.

Door op 29 juni 2021

Deze web­si­te gebruikt coo­kies om infor­ma­tie op uw com­pu­ter op te slaan. Som­mi­gen zijn essen­ti­eel om de web­si­te goed te laten func­ti­o­ne­ren. Ande­ren geven ons inzicht in hoe de web­si­te gebruikt wordt en hel­pen ons om de gebrui­ker­s­er­va­ring te opti­ma­li­se­ren. Wij ano­ni­mi­se­ren de IP adres­sen in Goog­le Ana­ly­tics. Met het bezoe­ken van onze web­si­te stemt u in met onze Privacy Statement.