Nieuws

14 maart: Schooltv 'Koekeloere' over Zeth met het Syndroom van Down

aflevering over Zeth met het Syndroom van Down

Op woensdag 14 maart 2012 om 9.00 uur (Z@ppelin op Nederland 3) brengt Koekeloere ‘Superindiaan’, een bijzondere aflevering over het Syndroom van Down. Een unieke aflevering bovendien, omdat een kind voor het eerst een hoofdrol speelt in een avontuur met Moffel en Piertje. Deze ontroerende aflevering met hoofdrolspeler Zeth is mede tot stand gekomen met Stichting De Upside van Down.

De aflevering ‘Superindiaan’ laat jonge kinderen kennismaken met het Syndroom van Down. Kernwoorden als ‘anders’, ‘buitensluiten’ en ‘’goedmaken’ zijn belangrijk in deze aflevering. Een bijzonder programma over respect en vriendschap. Het geeft inzichten in de verschillen tussen mensen en hoe je daarmee om kunt gaan. De aflevering speelt in op het pesten door onwetendheid. Hoofdrolspeler Zeth mag niet meespelen met Ridder en Prinsesje, want de andere kinderen vinden hem raar. Moffel en Piertje begrijpen er niets van! Hoezo raar, of anders? Iedereen is anders en dat is juist heel erg leuk. Met z’n drieën spelen ze Indiaantje. En Zeth…hij is een Superindiaan.

Koekeloere is een veelbekeken programma van NTR Schooltv, bestemd voor kinderen in groep 1 en 2. Elke week trekken de twee vrienden Moffel en Piertje de wijde wereld in op zoek naar antwoorden op al hun vragen. In iedere aflevering logeert Flip de Beer bij een groep kinderen en beleeft op zijn eigen manier allerlei avonturen.  In deze aflevering beleeft hij een gezellig avontuur met Floor en Michael, zij hebben net als Zeth het Syndroom van Down.

Meer informatie op: ntr.nl/koekeloere

Door op 25 februari 2012

Deze web­si­te gebruikt coo­kies om infor­ma­tie op uw com­pu­ter op te slaan. Som­mi­gen zijn essen­ti­eel om de web­si­te goed te laten func­ti­o­ne­ren. Ande­ren geven ons inzicht in hoe de web­si­te gebruikt wordt en hel­pen ons om de gebrui­ker­s­er­va­ring te opti­ma­li­se­ren. Wij ano­ni­mi­se­ren de IP adres­sen in Goog­le Ana­ly­tics. Met het bezoe­ken van onze web­si­te stemt u in met onze Privacy Statement.