Nieuws

Inc Awards -include everyone-

Ondernemen en geluk

Zinnig werk maakt gelukkig. Dat is bewezen. Maar voor jonge mensen met Downsyndroom of een andere verstandelijke beperking is het vinden van zinnig werk niet zo eenvoudig. Gelukkig zijn er in Nederland steeds meer voorbeelden van enthousiaste ondernemers die mensen met een verstandelijke beperking een actieve rol geven in hun onderneming. Deze ondernemers zien de mens en zijn talent en niet alleen de beperking. Ze denken in mogelijkheden. Ze leveren zo niet alleen een positieve bijdrage aan de samenleving, maar hun bedrijf wordt er ook leuker en interessanter van.

Een positief verhaal

Deze ondernemers hebben vaak een geweldig verhaal te vertellen. Over creativiteit, mogelijkheden benutten, in oplossingen denken en verhoging van werkplezier. Dat verdient een podium dat wij graag willen bieden. Want vaak zijn zij hierin te bescheiden. En juist deze ondernemers maken de maatschappij meer de moeite waard. Ze verdienen niet alleen een podium, maar ook applaus!

Bovenal bieden ze inspiratie. Inc awards wil door deze voorbeelden andere ondernemers aan het denken zetten. Hun ogen openen voor mogelijkheden die misschien niet voor de hand liggen, maar die er zeker blijken te zijn. Zo hopen we dat er de komende jaren steeds meer ondernemers geïnspireerd raken jongeren met een verstandelijke beperking een kans te geven dat zinnige werk bij hen te komen doen. In welke vorm dan ook.

Het genoemde podium willen we bieden met 'Inc Awards' die we uitreiken, met als pay-off en motto: “include everyone”. Een 'Inc Award' is een compliment en aanmoediging tegelijkertijd. Met de prijs vieren we dat mensen met een verstandelijke beperking vooral de laatste jaren steeds volwaardiger meedraaien in onze maatschappij. Dat is fantastisch, maar kan nog beter! Uiteindelijk profiteren we daar allemaal van. Of zoals een bekende ondernemer ons toevertrouwde: "Door het werkplezier van onze verstandelijk beperkte collega's realiseerden we ons weer op wat voor prachtplek we werken! Dat veranderde de sfeer binnen de hele organisatie!"

 Uitreiken van Awards tijdens feestelijk gala

Wij gaan Awards uitreiken aan ondernemers die daar wat ons betreft een voorbeeldrol in nemen. Dat willen we doen op een feestelijk gala dat doet denken aan de Oscaruitreiking. Locatie is Huis ter Duin in Noordwijk. We laten daar kort het succesverhaal van de diverse ondernemers zien ter inspiratie. Dan beslist een vakkundige jury wie uiteindelijk een Award krijgt uitgereikt. Iedereen in Nederland kan ondernemers nomineren via een website. Een voordracht commissie besluit welke 12 ondernemers uiteindelijk naar de finale gaan. Het spreekt vanzelf dat jongeren met een verstandelijke beperking een grote rol krijgen bij de uitreiking en op het gala.

Spread the word

We kiezen voor Awards omdat het een positief signaal is dat iets goed gaat en tegelijkertijd een prijs is voor iets uitzonderlijks. Want het mag duidelijk zijn dat het nog niet in het algemeen goed zit met inclusie. De winnaars van de Awards hebben een voorbeeldfunctie voor andere ondernemers. Door er een feestje van te maken, komt positief in de aandacht dat je een compliment verdient als je mensen met een beperking een actieve rol geeft in je onderneming. Een goed voorbeeld dat hopelijk gevolgd gaat worden door anderen in de maatschappij. In dat kader is er ook een publieksprijs. Geen “Oscar”’, maar een “Pablo”’, als eerbetoon aan Pablo Pineda, internationaal boegbeeld van inclusiviteit en promotor van denken in kansen.

Een feest voor positieve bijdragen aan de maatschappij!

Mensen met een beperking worden niet vaak uitgenodigd voor dergelijke events. Zij hebben niet zo vaak de kans zich feestelijk te kleden en naar een officiële award-uitreikingen en gala te gaan. Daar maken we met dit gala een einde aan. Inclusie ten top op een feestavond met officieel tintje. Mensen met én zonder beperking kunnen zo samen vieren dat de maatschappij door hen steeds inclusiever wordt. Waarbij plezier gecombineerd wordt met de serieuze aangelegenheid van erkenning van ondernemers die mensen met een beperking dezelfde kansen geven als iedereen.

Gewoon doen!

Nieuwsgierig? Kijk snel op de site www.incawards.nl en like onze facebookpagina.
Nomineer een bedrijf, breng je stem uit voor de publieksprijs en koop snel kaartjes voor het gala!

Door op 02 juli 2018

Deze web­si­te gebruikt coo­kies om infor­ma­tie op uw com­pu­ter op te slaan. Som­mi­gen zijn essen­ti­eel om de web­si­te goed te laten func­ti­o­ne­ren. Ande­ren geven ons inzicht in hoe de web­si­te gebruikt wordt en hel­pen ons om de gebrui­ker­s­er­va­ring te opti­ma­li­se­ren. Wij ano­ni­mi­se­ren de IP adres­sen in Goog­le Ana­ly­tics. Met het bezoe­ken van onze web­si­te stemt u in met onze Privacy Statement.