Nieuws

Fantastische dag met Geef Down de Toekomst

Voetbaltoernooi “Geef Down De Toekomst” in alle opzichten zeer succesvol!

Heel veel kinderen en jongvolwassenen al dan niet met Downsyndroom, aangevuld met bekende Nederlanders hebben bijgedragen aan een meer dan geslaagd voetbaltoernooi. En met de geweldige donatie van MF Foundation krijgt ons doel om jongeren met Downsyndroom een beter imago te geven een extra impuls!


Afgelopen woensdag 26 september heeft met medewerking van de AJAX Foundation, Stichting De Upside Van Down, MF Foundation en de All-In Group het unieke voetbalevenement plaatsgevonden op de trainingsvelden van de Amsterdamse voetbalclub, De Toekomst. Het motto “Geef Down De Toekomst” stond daarbij centraal.

Acht voetbalteams bestaande uit kinderen & jongvolwassenen en aangevoerd door oud-voetballers en andere bekende Nederlanders hebben gevoetbald voor “Geef Down De Toekomst”. De aftrap werd genomen door Humberto Tan (met spontane assistentie van Zeth de Haan). Op de velden speelden en coachten Hans van Breukelen, Wouter de Jong, Sebastiaan Labrie, Rene van de Kerkhof, Bert Konterman, Felix-Jan Kuypers, Arthur Numan, Sjaak Swart, Bryan Roy, Maarten Wansink, Bas Westerweel en Richard Witsche belangeloos mee. Sita voetbalde en zong niet alleen mee, maar had ook een speciale meet & greet. Berget Lewis sloot af met een spetterend optreden.

Spectaculaire donatie

Frank en Myriam Vogel wilden zowel organisatorisch met de All-In Group als financieel met MF Foundation aan de Stichting De Upside van Down bijdragen. Zij geloven net als De Upside van Down voor 100% dat een imagoverbetering voor kinderen en jongvolwassenen met Downsyndroom zal leiden tot meer kansen en acceptatie in de huidige maatschappij, integratie is het keywoord.

Monique Abels mocht namens de stichting een cheque in ontvangst nemen waar Frank Vogel aan het eind van de dag het onvoorstelbare bedrag van € 100.000,- op invulde!!  “Geweldig dat samenwerking met verschillende stichtingen, zo’n mooi initiatief van de familie Vogel, zo’n top bedrag oplevert voor een betere toekomst voor kinderen en jongvolwassenen met Downsyndroom”.

En verder?

Gezien de vele, meer dan enthousiaste reacties die we als stichting ontvingen, gaan we hier zeker een vervolg aan geven. Niet alleen het voetballen bij Ajax, maar vooral ook de goede sfeer en de contacten onderling werden als heel waardevol ervaren. Dus: er komt een vervolg! Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis een volgend evenement niet!

Door op 27 september 2012

Deze web­si­te gebruikt coo­kies om infor­ma­tie op uw com­pu­ter op te slaan. Som­mi­gen zijn essen­ti­eel om de web­si­te goed te laten func­ti­o­ne­ren. Ande­ren geven ons inzicht in hoe de web­si­te gebruikt wordt en hel­pen ons om de gebrui­ker­s­er­va­ring te opti­ma­li­se­ren. Wij ano­ni­mi­se­ren de IP adres­sen in Goog­le Ana­ly­tics. Met het bezoe­ken van onze web­si­te stemt u in met onze Privacy Statement.