Nieuws

Evenement Geef Down de Toekomst voor herhaling vatbaar!

Geef Down de toekomst!

Op woensdag 26 september jl. organiseerde stichting De Upside van Down in samenwerking met de MF Foundation en met behulp van de Ajax Foundation een fantastisch voetbalevenement, genaamd Geef Down de Toekomst! De hoofdsponsor was de All-In Group en de bijdrage van de Ajax Foundation, die de velden van het jeugd- en trainingscomplex De Toekomst tot onze beschikking stelde, gaven de deelnemers het gevoel een dag een heuse profvoetballer te zijn!
8 teams van kinderen en jongvolwassenen met downsyndroom, aangevuld met enkele kinderen zonder downsyndroom hadden de dag van hun leven op het jeugdcomplex van Ajax! Bryan Roy, Richard Witsche, Arthur Numan, Bert Konterman, Sebastiaan Labrie, Rene van de Kerkhof, Felix-Jan Kuypers, Sjaak Swart, Maarten Wansink en Sita Vermeulen hebben belangeloos meegewerkt aan dit toernooi als medespelers en begeleiders van de verschillende teams.
De 1e bal werd afgetrapt door niemand minder dan Humberto Tan en het hele evenement werd aan elkaar gekletst door Heini Otto.

Naast het toernooi waren er ook tal van andere activiteiten georganiseerd voor de kleine(re) kindjes. Er was een springkussen, er werd kleurig geschminkt en er werden ieniemienie nageltjes gelakt door de meiden van B4Kids. De populaire dames van het Nationale Rugby Team hebben met heel veel enthousiasme alle (voetbal gerelateerde) spelletjes in goede banen geleid.

Het evenement werd afgesloten met een spetterend optreden van Mark Haayema, Marike Folles, Alfred J. Kwak, Jasmijn, Pieke Jansen, Sita Vermeulen en Berget Lewis, en als klap op de vuurpijl mocht onze stichting een check in ontvangst nemen van maar liefst €100.000!!! De gulle gevers van dit mega bedrag zijn Frank en Myriam Vogel, eigenaren van de All-In Group en tevens oprichters van de MF Foundation.
Dit bedrag is natuurlijk waanzinnig en voor ons als stichting opent het deuren welke wij voor 26 september nooit voor mogelijk hadden gehouden. Wij gaan er dan ook alles aan doen om dit bedrag op een nuttige en waardevolle manier te besteden, waarbij wij onze doelgroep niet uit het oog verliezen!
Echter, het magistrale gevoel van blijdschap, voldoening, maar vooral trots op onze kanjers, welke wij die dag hebben mogen ervaren, staat bovenaan, en is onbetaalbaar!

Wij willen dan ook de All-In Group (www.allingroup.net), de MF Foundation (www.mffoundation.nl), de Ajax Foundation (http://www.ajax.nl/Sitewide-Tabs/Foundation.htm), alle vrijwilligers, de BN-ers, de oud-profvoetballers, alle toeschouwers, maar vooral alle deelnemers met en zonder downsyndroom enorm bedanken voor hun bijdrage die dag!! Jullie hebben er met z'n allen voor gezorgd dat dit een onvergetelijk evenement is geworden, en wij niet anders kunnen en willen dan hier volgend jaar een prachtig vervolg op te geven!!

Voor een impressie van de dag, klik dan door naar de volgende sites:
http://www.youtube.com/watch?v=hhsKupOO6ek&feature=youtu.be

http://www.ajax.nl/Ajax-TV/Down-heeft-de-Toekomst.htm

http://www.at5.nl/tv/020vandaag/aflevering/10443

Door op 24 oktober 2012

Deze web­si­te gebruikt coo­kies om infor­ma­tie op uw com­pu­ter op te slaan. Som­mi­gen zijn essen­ti­eel om de web­si­te goed te laten func­ti­o­ne­ren. Ande­ren geven ons inzicht in hoe de web­si­te gebruikt wordt en hel­pen ons om de gebrui­ker­s­er­va­ring te opti­ma­li­se­ren. Wij ano­ni­mi­se­ren de IP adres­sen in Goog­le Ana­ly­tics. Met het bezoe­ken van onze web­si­te stemt u in met onze Privacy Statement.