Jas­mijn groeit uit tot het zon­ne­tje in onze fami­lie

Jasmijn groeit uit tot het zonnetje in onze familie

(Grootouders van Jasmijn)

Samen met mijn vrouw zijn wij grootouders van 15 kleinkinderen waarvan sinds 18-1-2008 het jongste een Downsyndroomkindje is met de naam Jasmijn.

Onze jongste dochter is op een wat latere leeftijd getrouwd en kreeg op haar 35ste haar eerste kindje, een Down kindje. Omdat onze jongste dochter een prachtig en mooi leven leefde, nooit geen drank, drugs of gerotzooid met jongens of wat dan ook, een dochter waar ieder ouder trots op kan zijn, altijd tevreden met wat ze had of bezat, geen streber maar gewoon een juweeltje van een jonge vrouw, daarom juist gingen wij er van uit dat zij een juweeltje van een kind zou baren, niets wees er op dat er wat mis zou zijn, maar...

Vanaf het begin dat ze zwanger was zei ze steeds maar tegen ons zie, 'Ik hoop toch zo dat alles goed is!" En ziedaar... de eerste dag na de bevalling viel ze mij als haar vader, huilend om de hals. "Pa... zeg me dan, waarom ik niet en zij wel?" Haar andere vier zussen hebben allemaal prachtige gezonde kinderen en zij voelde het aan als dat ze het moest doen met een troostprijs.

Daar denkt ze nu wel anders over, want Jasmijn groeit uit tot het zonnetje in onze familie, zó lief en zó mooi! Dagelijks maak ik als opa foto's van haar en ze kent mij op de prik!

Jasmijn werd al vrij snel opgenomen in het Sophiakinderziekenhuis te Rotterdam voor een hartoperatie, twee gaatjes in het hartje en niet goed werkende hartklepjes, een nare tijd, maar nu is alles goed! De begeleiding van zowel moeder als kind is uitstekend te noemen en het heeft ons als grootouders tot bezinning gebracht in veel dingen. Deze morgen komen moeder en kind weer naar ons toe omdat de moeder hier nog haar paard heeft te verzorgen wat op stal staat en wij heerlijk kunnen knuffelen met ons pareltje!

Lieve groeten van ons als trotse grootouders en ga door met uw werk om bepaalde misverstanden uit de wereld te helpen over Downkinderen, ze zitten al vanaf de geboorte bij God op schoot!.

Grootouders van Jasmijn.

Deze web­si­te gebruikt coo­kies om infor­ma­tie op uw com­pu­ter op te slaan. Som­mi­gen zijn essen­ti­eel om de web­si­te goed te laten func­ti­o­ne­ren. Ande­ren geven ons inzicht in hoe de web­si­te gebruikt wordt en hel­pen ons om de gebrui­ker­s­er­va­ring te opti­ma­li­se­ren. Wij ano­ni­mi­se­ren de IP adres­sen in Goog­le Ana­ly­tics. Met het bezoe­ken van onze web­si­te stemt u in met onze Privacy Statement.