Hans van Balkom

Spreker Hans van Balkom 

De heer dr. L.J.M. (Hans) van Balkom (Kerkrade, 1954) is bijzonder hoogleraar Ondersteunde Communicatie (OC) bij meervoudige handicaps aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Hans van Balkom bestudeert de wijzen waarop niet- of nauwelijks sprekende kinderen en jongeren met meervoudige beperkingen taal verwerven, via ondersteunende communicatie methoden en technologie, leren communiceren en komen tot (basis)geletterdheid. Hij vertelt o.a. over Communicatie Ondersteuning voor Ouders van Kinderen met een meervoudige handicap. ComOOk van Milo is een vroeginterventieprogramma dat met individuele adviezen steun biedt aan ouders van kinderen met beperkingen.

Ouders krijgen in het ComOOK programma adviezen over hechting en contact met hun kind. Zij leren hoe ze de ontwikkeling van hun kind kunnen sturen en ondersteunen via dagelijkse activiteiten thuis.

In zijn praktijk werkt hij ook met kinderen met Downsyndroom. Hij behaalt daarbij goede resultaten. Een interessant en boeiend verhaal over de basis van communicatie en hechting.

Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Sommigen zijn essentieel om de website goed te laten functioneren. Anderen geven ons inzicht in hoe de website gebruikt wordt en helpen ons om de gebruikerservaring te optimaliseren. Wij anonimiseren de IP adressen in Google Analytics. Met het bezoeken van onze website stemt u in met onze Privacy Statement.