Nieuws

School tv zoekt tweeling waarvan 1 met Down

Schooltv is een serie aan het maken voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs over het menselijk lichaam. De serie van 9 afleveringen van een kwartier wordt gebruikt in de biologie en verzorgingslessen. De serie wordt uitgezonden op tv, is te zien op uitzendinggemist.nl en docenten kunnen de serie met begeleidend lesmateriaal op dvd kopen.

In iedere aflevering staat een jongere centraal. Bijvoorbeeld in de aflevering over beweging een danser, geven ze uitleg over spieren en botten, maar ook het belang van bewegen en voorkomen van blessures komt aan bod. In de aflevering over transport volgen ze een Eerste hulp verlener, zodat ze uitleg kunnen geven over bloedsomloop, samenstelling bloed, en een docent kan met leerlingen over het verlenen van eerste hulp spreken.

Een van de afleveringen gaat over erfelijkheid. In leerboeken wordt mbt chromosomen altijd uitleg gegeven over tweelingen en vaak wordt ook het Down syndroom genoemd. De info over Down syndroom is dan summier, heel feitelijk. Daarom willen ze graag een mooi portret maken van iemand met Downsyndroom samen met zijn/haar tweelingbroer of -zus (die geen Down heeft). Aan de ene kant willen ze uitleg geven over Down syndroom en erfelijke eigenschappen (kleur ogen, hoe doe je je armen over elkaar bv), aan de andere kant ook laten zien wat de broers of zussen of broer en zus samen hebben, wat ze doen en wat voor hobby’s ze hebben. Hun dagelijkse leven. Graag willen ze degene die Down heeft centraal stellen, het verhaal laten vertellen.

School tv is op zoek naar een twee-eiige tweeling van ongeveer 16-17 jaar, waarvan 1 persoon DS heeft en die willen meewerken aan het programma.

Mochten er geen gezinnen zijn met een twee-eiige tweeling, is het ook heel fijn als er andere gezinnen reageren. Bijvoorbeeld gezinnen met een eeneiige tweeling (zonder Down) en een broer of zus met Down.
Interesse? Stuur een mailtje naar de Upside van Down. (caroline@deupsidevandown.nl)

Meer informatie over Schooltv op www.schooltv.nl

school tv

Door op 15 juli 2011

Deze web­si­te gebruikt coo­kies om infor­ma­tie op uw com­pu­ter op te slaan. Som­mi­gen zijn essen­ti­eel om de web­si­te goed te laten func­ti­o­ne­ren. Ande­ren geven ons inzicht in hoe de web­si­te gebruikt wordt en hel­pen ons om de gebrui­ker­s­er­va­ring te opti­ma­li­se­ren. Wij ano­ni­mi­se­ren de IP adres­sen in Goog­le Ana­ly­tics. Met het bezoe­ken van onze web­si­te stemt u in met onze Privacy Statement.