Tischa Neve

Tischa Neve

Spreker Tischa Neve

Soms is hulp bij opvoeden even nodig. Omdat je geduld gewoon op is. Of omdat je eigen ideeën hoe het aan te pakken niet werken. Zeker als je kind Down heeft, vraag je je regelmatig af of je het wel goed doet. Of heb je behoefte aan iemand die je het eens van een andere kant kan laten zien. Als opvoedkundige en kinderpsycholoog helpt Tischa al jaren ouders bij het opvoeden van hun kinderen. Positiviteit en humor vormen de basis van haar manier van werken met ouders en hun kinderen. Ouders moeten weer op een leuke manier naar opvoeden kijken. Voor ouders werkt het als bekrachtiging. Wanneer zij positief zijn, krijgen ze ook positiviteit terug van hun kinderen.

In de loop der jaren heeft zij inspiratie gehaald uit verschillende opvoedkundige methodes en theorieën. Zo zie je bij haar veel terug van oplossingsgericht werken, de methode van Kids’ Skills en How2Talk2Kids.

Over Tischa:

Na mijn studie klinische kinder- en jeugdpsychologie aan de Universiteit van Amsterdam besloot ik in 1995 sociale vaardigheidstrainingen aan kinderen te geven, gecombineerd met cursussen aan docenten en ouders.Ook in andere werkzaamheden komt steevast het begeleiden van kinderen en hun ouders terug. Tussendoor (sinds 1999) verloor ik mijn hart aan Stichting Sam, een vrijwilligersstichting die met behulp van dolfijnen therapie geeft aan kinderen met het Syndroom van Down en stoornissen in het autistisch spectrum. Het is fantastisch om te zien hoe deze therapievorm kinderen kan helpen stapjes te maken in hun ontwikkeling en hoe de ouders en hun kinderen genieten.

Het kunnen genieten van kinderen staat ook centraal bij het opvoedkundige tv-programma ‘Schatjes’ waarvan ik vier seizoenen de vaste psycholoog ben geweest. Naast de coaching in deze gezinnen probeer ik via lezingen, workshops en cursussen veel ouders en andere begeleiders van allerlei verschillende kinderen praktisch (opvoedkundig) advies te geven. Samen met ‘Schatjes’-collega Fina van der Pol schreef ik het boek “Schatjes – Opvoedtips uit het bekende tv-programma”. Voor J/M beantwoord ik lezersvragen voor op de site en heb ik een eigen pagina in het blad. Sinds juni 2010 is mijn boek “Positief en creatief opvoeden” verkrijgbaar. Ook ben ik regelmatig als opvoeddeskundige te gast bij radio- en tv-programma’s, zoals RTL Koffietijd en Dit is de Dag. Daarnaast ben ik met grote regelmaat actief als gastspreker tijdens dag congressen en perslanceringen.

Deze web­si­te gebruikt coo­kies om infor­ma­tie op uw com­pu­ter op te slaan. Som­mi­gen zijn essen­ti­eel om de web­si­te goed te laten func­ti­o­ne­ren. Ande­ren geven ons inzicht in hoe de web­si­te gebruikt wordt en hel­pen ons om de gebrui­ker­s­er­va­ring te opti­ma­li­se­ren. Wij ano­ni­mi­se­ren de IP adres­sen in Goog­le Ana­ly­tics. Met het bezoe­ken van onze web­si­te stemt u in met onze Privacy Statement.