Marielle Kloosterman en Jeroen van der Veen

De lef van Mariëlle en Jeroen

Mariëlle Kloosterman is een van de oprichters en eigenaren van Senszo kleinschalige dagbesteding. Jeroen van der Veen is Algemeen Manager bij Hotel de Cantharel, een bijzondere vestiging uit de welbekende Van der Valk keten waar It's all about Down plaatsvindt.

Jeroen geeft op een bijzondere manier niet alleen invulling aan excellent gastheerschap, maar ook aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. In de keuken van het restaurant worden dagelijks meer dan 300 maaltijden bereid met met verse producten uit de eigen groente- en kruidentuin die zelfs het certificaat voor ‘Erkend Veluws streekproduct’ ontving.

Mariëlle geeft bij Senszo kleinschalige dagbesteding op maat. Dit betekent dat er voldoende ruimte en aandacht is voor iedere cliënt. De activiteiten bestaan uit arbeidsmatige, ervaringsgerichte en fysieke bezigheden. Daarnaast besteden ze aandacht aan het onderhouden en aanleren van schoolse vaardigheden. Hierbij valt te denken aan taal-  en rekenonderwijs, maar ook aan wereldoriënterende vorming en sociale vaardigheidstraining.

Bij Senszo krijgt de cliënt de ruimte om zichzelf te zijn, te ontdekken waar zijn mogelijkheden en interesses liggen en deze verder te ontplooien. Dit met als doel de zelfstandigheid en het gevoel van eigenwaarde van de cliënt te vergroten. 

Toen Jeroen en Mariëlle met elkaar in contact werden gebracht door De Upside van Down, lag een samenwerking niet voor de hand. In de keuken van De Cantharel ligt de nadruk op productiviteit, iets dat bij Senszo van ondergeschikt belang is. Toch zijn beiden tot een verrassende samenwerking gekomen. In de workshop over dagbesteding hoort u alles over dit verrassende initiatief dat uiteindelijk leidde tot een betere werksfeer en meer gevoel van eigenwaarde!

 

Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Sommigen zijn essentieel om de website goed te laten functioneren. Anderen geven ons inzicht in hoe de website gebruikt wordt en helpen ons om de gebruikerservaring te optimaliseren. Wij anonimiseren de IP adressen in Google Analytics. Met het bezoeken van onze website stemt u in met onze Privacy Statement.