Het programma

Het programma

It's all about Down

Waarschijnlijk ligt u net als heel veel ouders van een kind met Downsyndroom niet meer wakker van dat Downsyndroom zelf. Maar wel over eventuele medische problemen en de toekomst: Hoe moet dat met gezondheid, zelfstandigheid, ontwikkeling, communicatie, opvoeding, schoolkeuze, leren, werken, wonen, vrije tijd etc.

Ook hebben we allemaal wel eens problemen met “de buitenwereld”. Die vreemde of misplaatste opmerkingen maakt. Niet snapt dat Down geen ramp is. Maar ook geen sinecure. Dat het om heel veel geduld en inlevingsvermogen vraagt. Maar soms ook je hart samenknijpt van liefde en geluk. Een ervaring waar we het allemaal wel eens moeilijk mee hebben en niet weten hoe er mee om te gaan.

Op dit congres ontmoet u mensen die dat ook ervaren. Die u snappen. In uw trots én in uw zoektocht. Waar u ervaringen kunt delen, informatie kunt inwinnen en kunt luisteren naar sprekers. Het wordt een dag waarop ouders elkaar (opnieuw) kunnen ontmoeten. Met niet alleen de mogelijkheid om bij te praten en ervaringen uit te wisselen, maar ook en vooral te ervaren, te leren en ideeën en inspiratie op te doen.
 
Naast gezellige ruimtes om elkaar te ontmoeten en bij te kletsen, is er een infomarkt en zijn er heel veel workshops en lezingen waarvoor je je kunt inschrijven over wat ouders van een kind met down bezig houdt. Van jong tot oud. Van communicatie tot schoolkeuze, van dagbesteding tot wonen. Met sprekers die echt iets te vertellen hebben! 

Naast 2 plenaire sessies, kunnen bezoekers kiezen voor 2 workshops uit een diversiteit aan onderwerpen, zie ook de informatie aan de rechterzijde van deze pagina.

Programma

10.30  - 11.00 uur      Ontvangst met koffie en iets lekkers

11.00  - 11.15 uur      Welkom door Stichting De Upside van Down

11.15  - 12.00 uur      College Tour met ...... kinderarts en Downgoeroe Michel Weijerman

12.00 -  12.30 uur      Het belang van communicatie  - Hans van Balkom

12.30  - 13.15 uur      Lunch

13.15  - 14.00 uur      Workshops ronde 1

14.00  - 14.30 uur      Pauze en infomarkt

14.30  - 15.15 uur      Workshops ronde 2

15.15 - 15.30 uur       Vraag maar raak en loterij

15.30 - 16.00 uur       Borrel en infomarkt

Schrijf je in!

Deze web­si­te gebruikt coo­kies om infor­ma­tie op uw com­pu­ter op te slaan. Som­mi­gen zijn essen­ti­eel om de web­si­te goed te laten func­ti­o­ne­ren. Ande­ren geven ons inzicht in hoe de web­si­te gebruikt wordt en hel­pen ons om de gebrui­ker­s­er­va­ring te opti­ma­li­se­ren. Wij ano­ni­mi­se­ren de IP adres­sen in Goog­le Ana­ly­tics. Met het bezoe­ken van onze web­si­te stemt u in met onze Privacy Statement.