Geef Down de Toekomst 2014

U kunt doneren door op de button te klikken:

Like ons!

Opnieuw een groot succes!

Afgelopen zaterdag vond de 3e editie van voetbaltoernooi ‘Geef Down de Toekomst’ plaats. Wegens overweldigend succes in voorgaande jaren, organiseerde Stichting De Upside van Down in samenwerking met de MF Foundation en Only Friends opnieuw het voetbaltoernooi der voetbaltoernooien voor kinderen en jongvolwassenen met en zonder Down. Het was ook dit jaar een ge-wel-dige dag!! Kijk snel naar de prachtige foto's!

Van de primeur van Bart Boonstra met de geweldige danseressen en het openingsoptreden van Monique Smit met haar spectaculaire aftrap, tot de slotact van de brass-band en prijsuitreiking door Humberto Tan, was het één groot feest. De sfeer was net als andere jaren heel bijzonder, uitbundig, enthousiast, blij en vol vrolijkheid. Onder een stralend zonnetje waren heel veel stralende gezichten te zien. Genieten op alle fronten!

In twee jaar tijd was Geef Down de Toekomst de trainingsvelden van Ajax ontgroeid en daarom werd het toernooi ditmaal georganiseerd op de sportvelden van het Ronald McDonald Centre in Amsterdam-Noord.
 Waar in 2012 acht teams op het veld stonden, hadden we in 2013 zelfs twintig teams en ook dit jaar konden vele teams stoere vrienden met en zonder Down tegen elkaar strijden onder leiding van bekende Nederlanders als Sebastiaan Labrie, Viggo Waas, Bryan Roy, Jasmine Sendar, Do, Santi Kolk, Rayen Panday en vele anderen. Daarnaast was het dit jaar nog meer een echte sportdag, met diverse sportieve activiteiten voor iedereen die geen voetballiefhebber is! Naast het bekende voetbaltoernooi waren er extra activiteiten zoals workshops kickboksen, streetdance, wielrennen en atletiek. Deze workshops werden verzorgd door sportclub Only Friends en vielen, gezien het grote enthousiasme van zowel deelnemers als toeschouwers, bij iedereen in de smaak. Ook de speeltuin en het springkussen werden druk bezocht en van talloze kindjes werden gezichten geschminkt, nageltjes gelakt en armen en andere lichaamsdelen voorzien van glittertattoos. Kortom: voor ieder wat wils! Mede dankzij de vele vrijwilligers die keihard hebben meegewerkt, was het een fantastische dag, waarop kinderen en jongvolwassenen met Downsyndroom in samenspel met kinderen zonder Downsyndroom genoten en zich geen moment verveelden.

Dat is precies de bedoeling van Geef Down de Toekomst: met dit evenement willen we laten zien dat kinderen met Down prima kunnen functioneren in onze maatschappij. Er wordt op een sportieve manier invulling gegeven aan een gezellige familiedag voor deze bijzondere doelgroep samen met hun familie en vrienden. Kijk snel naar de fotoreportage die gemaakt is, want de blije gezichten zeggen meer dan 1000 woorden…

Deze web­si­te gebruikt coo­kies om infor­ma­tie op uw com­pu­ter op te slaan. Som­mi­gen zijn essen­ti­eel om de web­si­te goed te laten func­ti­o­ne­ren. Ande­ren geven ons inzicht in hoe de web­si­te gebruikt wordt en hel­pen ons om de gebrui­ker­s­er­va­ring te opti­ma­li­se­ren. Wij ano­ni­mi­se­ren de IP adres­sen in Goog­le Ana­ly­tics. Met het bezoe­ken van onze web­si­te stemt u in met onze Privacy Statement.