Monique Abels

Monique Abels

Ik ben Monique Abels, moeder van Zeth, een heerlijk mannetje met Downsyndroom.

In 2008 ben ik samen met Eva Snoijink, ook wel bekend als mevrouw Fluitekruidje, en Linda Germs onze stichting De Upside van Down begonnen.

De aanleiding hiervoor was het uitbrengen van het gelijknamige, prachtig fotoboek over kindjes met Downsyndroom, waarvoor Eva de foto's heeft gemaakt en Linda, in samenwerking met Marijke Ziegelaar en alle ouders van de modellen uit het boek, de bijbehorende teksten heeft geschreven.

Na de lancering van het fotoboek, gaf Eva aan te willen stoppen en werd zij opgevolgd door Caroline Belle. Toen Femke Henkes enkele jaren later ook toetrad, was ons bestuur compleet. Met onze ervaring als moeder van een kindje met Downsyndroom, en ons enthousiasme en vertrouwen in onze eigen vermogen, proberen wij de huidige maatschappij te laten zien wat een toegevoegde waarde mensen met Downsyndroom kunnen hebben. We kijken niet door een roze bril, en sluiten onze ogen niet voor de zorgen en barrieres die je kunt hebben als ouder van een kind met Downsyndroom, maar met de juiste begeleiding en handvaten is er veel meer mogelijk dan de meeste mensen denken!

Het werk voor De Upside van Down, geeft mij de mogelijkheid te proberen om het leven van Zeth en al zijn vriendjes en vriendinnetjes, maar ook dat van hun ouders, makkelijker en aangenamer te maken. Naast het werk voor de stichting, werk ik bij Cathay Pacific Cargo op Schiphol.

Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Sommigen zijn essentieel om de website goed te laten functioneren. Anderen geven ons inzicht in hoe de website gebruikt wordt en helpen ons om de gebruikerservaring te optimaliseren. Wij anonimiseren de IP adressen in Google Analytics. Met het bezoeken van onze website stemt u in met onze Privacy Statement.