Femke de Vries

Femke de Vries

Mijn naam is Femke, getrouwd en trotse moeder van Luuk (2006) en Sem (2008).

In augustus 2006 is onze eerste zoon Luuk geboren. Even was het schrikken, want Luuk heeft downsyndroom en wat wisten wij daar nu van? Helemaal niets. In de eerste maanden kwam alle informatie over downsyndroom vooral vanuit het ziekenhuis. Hele waslijsten met verschillende aandoeningen waar Luuk eerder kans op zou hebben, doemscenario’s en meer. Pas later kwamen we erachter dat er ook nog een andere kant is...

In de afgelopen jaren hebben wij samen met Luuk en zijn broertje Sem onze weg gevonden.
Luuk is een kanjer. Een vrolijk mannetje om trots op te zijn. Hij doet ons elke dag verbazen met alle dingen die hij kan en vooral wil kunnen. Hij is nieuwsgierig en wil graag de wereld verkennen. Hij neemt ons mee op die ontdekkingsreis. Een charmeur in de dop, een komiek in wording. Het lukt Luuk vaak om het beste in iemand naar boven te halen. Als het je lukt om even in de wereld van Luuk te kruipen, zie en voel je dat wat hij denkt eigenlijk helemaal nog niet zo gek is. Hij gaat voor de makkelijkste en meest logische weg. Daar kunnen wij soms nog een hoop van leren!
En bovenal is Luuk de grote held van Sem, en andersom!

In 2008 heeft Luuk een pagina weten te bemachtigen in het bijzondere boek met de 101 portretten van kinderen met downsyndroom. Een prachtig boek en meteen mijn eerste kennismaking met de stichting De Upside van Down. Een stichting die met name door gebruik van beeldvorming je meteen weet te raken.

De jaren erna ben ik de stichting blijven volgen. Met eigentijdse projecten wisten zij telkens het nieuws te halen.


In 2011 ben ik benaderd om actief deel te gaan nemen aan de stichting als penningmeester en bestuurslid.
Daar heb ik niet over hoeven na te denken. Graag zet ook ik me in voor een positiever beeld van downsyndroom.

Want in ons gezinnetje weten we nu wel hoe het zit, nu de buitenwereld nog!

Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Sommigen zijn essentieel om de website goed te laten functioneren. Anderen geven ons inzicht in hoe de website gebruikt wordt en helpen ons om de gebruikerservaring te optimaliseren. Wij anonimiseren de IP adressen in Google Analytics. Met het bezoeken van onze website stemt u in met onze Privacy Statement.